Rockabillykläder

Rockabilly kläder skapades och populariserades av Rockabilly rörelsen. Namnet kommer från en subkultur i början av 1950-talet. Denna subkultur har nu erkänts som berömda musikaliska banbrytare. Termen rockabilly beskriver fusion av två typer av musik: rock & roll och countrymusik kallad hillbillymusik under denna tidsperiod. Rockabilly kläder uppstod på 1950-talet och blev först populära i södra USA. År 1956, rockabilly blev ett nationellt fenomen med lanseringen av låtar som spelades in av Elvis Presley, Johnny Cash och Carl Perkins som fick stor nationell uppmärksamhet. Eftersom dessa låtar fick nationell uppmärksamhet så började de spelas på tv och radio, rockabilly subkulturen expanderade söder ut och senare till resten av landet.
Vissa säger att klassikerna aldrig går ur tiden och känslan verkar vara sant för rockabilly kläder. På 1960-talet, bleknade rockabillykulturen och rockabillykläder ur modet. Medan det fortfarande var många som kände till det, var rörelsen i stort sett bortglömda under de kommande två decennierna. Den subkultur upplevde en renässans på 1980-talet och rockabillykläder sågs igen. Denna väckelse har fortsatt, i en eller annan form, till nutid.
Rockabilly kläder är fortfarande en stapelvara i den lilla, men ihåller subkultur som identifierar sig med Rockabilly livsstil. På jetsettrend.se, säljer dom rockabilly kläder och klänningar rockabilly som erbjuder möjlighet att uppleva det distinkta mode från denna unika amerikanska subkultur. Bläddra på jetsettrend.se online för att hitta rockabillykläder för att fylla upp din garderob för alla spännande aktiviteter.

Rockabillykläder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>